Als christenen lezen we de Bijbel. Het is het Woord van God, ons gegeven als richtsnoer voor ons leven. Maar in gesprekken komt nogal eens naar voren dat we de Bijbel niet altijd even gemakkelijk vinden om te lezen.

Wat beteken de gelijkenissen van de Here Jezus voor ons? Zijn de brieven van Paulus niet veel te ingewikkeld – of misschien zelfs: tijdgebonden? – en blijven ze daarom vaak gesloten voor ons als christenen vandaag? En het boek Openbaring…  onbegrijpelijk? Zomaar een paar van de vragen die aan bod komen in de cursus Bijbellezen in het Nieuwe Testament (N.T). 

Is zo’n cursus iets voor mij? 

Deze cursus is geschikt voor iedereen die graag wat meer wil weten over de Bijbel. We proberen inzicht te krijgen in de grote lijnen van de Bijbel, zodat we de Bijbelgedeelten die we thuis of in de kerk lezen, beter kunnen plaatsen en kunnen begrijpen. We werken met het boekje van Jasper Klapwijk “Beter nieuws uit het Nieuwe Testament”. Van de deelnemers wordt gevraagd om zelf de Bijbel te lezen: in vogelvlucht verkennen we een heel Bijbelboek. Op de cursusavond wordt uitleg gegeven en is er ruimte voor vragen van de deelnemers.

Wanneer en waar?

Net zoals vorig jaar bij de cursus O.T. bieden wij de cursus aan op twee locaties, zodat de cursus voor iedereen redelijk te bereiken is. 

Assen

De data voor de cursus in Assen (door ds. Van Harten-Tip) in het gebouw "De Maasstee", Maasstraat 25 zijn als volgt: D.V. 19 september,  3 oktober, 17 oktober, 7 november, 21 november 2016, 16 januari, 30 januari, 13 februari, 13 maart en 27 maart 2017.

Zevenhuizen (Gr.)

De data voor de cursus in Zevenhuizen Gn. (door ds. Douma-van der Molen) in "De lelie van Sharon", Veldstreek 15 zijn als volgt: D.V. 26 september,  10 oktober, 24 oktober, 7 november, 21 november 2016, 16 januari, 30 januari, 13 februari, 6 maart en 20 maart 2017.

Organisatie en kosten

De cursus wordt georganiseerd door de voortgezette Gereformeerde Kerken in Nederland. De kosten bedragen 35 euro per persoon, voor echtparen 45 euro (1 boekje). Dit bedrag is inclusief het boekje van J. Klapwijk (€14,90). Wie de cursus eerder heeft gevolgd en het boekje al heeft, kan voor 20 euro opnieuw deelnemen aan de cursus.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden bij ds. Douma (0594-795159) of ds. Van Harten (0592-412814)

Graag opgeven voor 12 september i.v.m. het bestellen van het cursusmateriaal.

Graag tot ziens,

Ds. A. van Harten - Tip en ds. J.J. Douma – van der Molen

 

Nieuws

Assen, 8 oktober 2016

Op 8 oktober waren de voortgezette Gereformeerde Kerken in Nederland (vGKN) bijeen voor de 1e synodezitting van de synode van Assen. Anders dan bij de gelijknamige synode van 1926 ging het niet over de slang maar werd bij de opening van de vergadering Psalm 8 gelezen.

Lees meer...

Als christenen lezen we de Bijbel. Het is het Woord van God, ons gegeven als richtsnoer voor ons leven. Maar in gesprekken komt nogal eens naar voren dat we de Bijbel niet altijd even gemakkelijk vinden om te lezen.

Lees meer...