Beter nieuws uit het Nieuwe Testament – een cursus in Assen over de grote lijn van Matteüs tot Openbaring. 

“Veel christenen lezen de Bijbel erg gefragmenteerd. Losse bijbelteksten kun-nen echter alleen tot hun recht komen als er een duidelijk zicht is op het grote verband (…) van schepping naar herschepping. En van begin tot het eind staat Jezus Christus centraal.” 

Zo kondigt de bekende dominee Jasper Klapwijk op de achterflap zijn boek Beter nieuws uit het Nieuwe Testament aan. In negen hoofdstukken behandelt hij alle boeken van het N.T. en laat de grote lijn van Gods plan met de wereld en met mensen zien.

 

DE ‘KLAPWIJK’-TRILOGIE

Het boek Beter nieuws uit het Nieuwe Testament is het vervolg op Het goede nieuws van het Oude Testament en wordt opgevolgd door Basics van de Bij-bel.  Alle drie de boekjes zijn erg geschikt om in cursusvorm met een prachtige Powerpointpresentatie gegeven te worden. 

IN ASSEN SAMEN HET N.T. DOOR 

In het seizoen 2018-2019 hebben ondergetekenden het eerste boek van Jasper Klapwijk over het Oude Testament op een aantal avonden behandeld. Meer dan 40 broeders en zusters volgden de cursus met veel genoegen.

In het seizoen 2019-2020 willen we graag verder gaan met het vervolg: tien avonden over het Nieuwe Testament.

IS ZO’N CURSUS IETS VOOR MIJ? 

De cursus is geschikt voor iedereen die zich graag wil verdiepen in de grote lijnen van het Nieuwe Testament. Als voorbereiding kan men één hoofdstuk uit het boek en de bijbehorende Bijbelgedeeltes thuis te lezen. Zo kom je in een half jaar het hele Nieuwe Testament door. Op de cursusavond wordt verdere uitleg gegeven en is er ruimte voor vragen van de deelnemers.

WANNEER EN WAAR?

De cursus wordt gehouden op de volgende 10 dinsdagavonden in het najaar van 2019 en het voorjaar van 2020.

Data: 15+29 oktober 2019, 12+26 november 2019, 14+28 januari 2020, 11 februari 2020, 3+17+31 maart 2020

Plaats: kerkgebouw Het Noorderlicht, Scharmbarg 37, 9407 EA Assen. 

Tijdstip: van 19:45 uur (inloop vanaf half acht) tot 21:30 uur (incl. pauze). 

KOSTEN

De kosten bedragen € 25 euro per persoon, voor echtparen € 35 euro. Dit bedrag is inclusief het boekje van Jasper Klapwijk (€ 15,40 – echtparen ont-vangen één boekje) en koffie/thee bij binnenkomst en in de pauze. Wie het boekje al in bezit heeft, kan voor € 10 aan de cursus deelnemen. Betalen kan contant aan het begin van de eerste avond.

BELANGSTELLING?

U kunt zich aanmelden bij ds. A. van Harten-Tip (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0592-412814) en ds. L.E. Leeftink, (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0592- 345954). 

In verband met het bestellen van het boekje vragen wij u om dit voor 1 okto-ber te doen.  

GENIETEN DOOR JE IN HET NIEUWE TESTAMENT TE VERDIEPEN

Vorig seizoen mochten we op de Klapwijk-cursus ‘Het goede nieuws van het Oude Testament’ deelnemers uit verschillende kerken uit Assen en omgeving verwelkomen. Ook nu hopen we dat veel mensen zich met ons willen gaan verdiepen in de Bijbel. Want je verdiepen in het Evangelie van onze Here Je-zus Christus is in één woord: genieten! 

 

Graag tot ziens!

Ds. A. van Harten - Tip en ds. L.E. Leeftink

 

Nieuws

Kort verslag van de openingszitting van de synode van Noordwolde (2024-2025) van de (voortgezette) Gereformeerde Kerken in Nederland, te Noordwolde op zaterdag 6 april 2024

Lees meer...

Agenda voor de openingszitting van de Synode van Noordwolde van de vGKN op zaterdag 6 april 2024, om 9.30 uur

Lees meer...