Nieuw cursusseizoen "Oude Testament" in Assen

Voor iedereen in Assen e.o.
Voor beginners en experts


Wat is de blijvende waarde van het Oude Testament?

Het Oude Testament is een bonte mengeling van familiegeschiedenissen, bizarre verhalen, kritische profetieën, ontroerende poëzie, wijsheid, geslachtsregisters en nog wel meer. Hoe lees je die oude teksten? Wat is de rode draad? Wat moet je eigenlijk met het Oude Testament als er ook een Nieuwe is?

Dit seizoen bieden wij de cursus ‘Het goede nieuws van het Oude Testament’ (van Jasper Klapwijk) aan. In elf avonden nemen we je in vogelvlucht mee door het Oude Testament. Van de oergeschiedenis van schepping en zondeval tot aan de laatste woorden van de profeten. Het doel is om zicht te krijgen op de grotere lijnen en verbanden die je helpen in het lezen van de Bijbel. Wat zijn daarbij centrale thema’s? Hoe draagt dit bij aan het meer begrijpen van Jezus (die door en door Joods is en gedrenkt in de ‘Schriften’)? Hoe kleurt het Oude Testament ons beeld van God? En wat moet je bijvoorbeeld met de zondvloed waarin God op een haar na de hele mensheid en dierenwereld vernietigt?

Ja, het Oude Testament is geen vrolijk sprookjesboek en regelmatig krijg je een spiegel voorgehouden. We hopen dat je (voor het eerst of opnieuw) geïnspireerd wordt de Bijbel te lezen en de kracht van de oude teksten voor vandaag ervaart.

De cursus is voor iedereen die zin heeft in verdieping – jong en oud. Het maakt daarbij geen verschil of je gepokt en gemazeld bent in de Bijbel, of dat je er geen raad mee weet. De Bijbel heeft iets verrassends voor iedereen.

Cursusleiders: ds. A. van Harten-Tip (vGK Oase) en ds. Bart Dubbink (GKv Het Lichtpunt)
Locatie: De Voorhof, Martin Luther Kingweg 50, Assen (GKv Assen-Marsdijk)
Tijdstip: 19.45-21.30 (inloop vanaf 19.30)
Data (alles op donderdagavond): 29 sept, 27 okt, 17 nov, 1 dec, 12 jan, 26 jan, 9 febr, 23 febr, 9 maart, 23 mrt, 20 apr (afsluiting met maaltijd), 11 mei (reserve)

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden vóór 22 september kan bij de cursusleiders (zie contactgegevens onder). Om meer uit de avonden te halen bevelen we aan ter voorbereiding de Bijbelboeken te lezen die aan bod komen. Zo werken we samen in één seizoen het hele Oude Testament door. We zijn er naar uit u/jou te ontmoeten!

Met hartelijke groet,

Ds. A. van Harten-Tip 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
0592-412814 

Ds. Bart Dubbink
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-49649564

Nieuws

Kort verslag van de openingszitting van de synode van Noordwolde (2024-2025) van de (voortgezette) Gereformeerde Kerken in Nederland, te Noordwolde op zaterdag 6 april 2024

Lees meer...

Agenda voor de openingszitting van de Synode van Noordwolde van de vGKN op zaterdag 6 april 2024, om 9.30 uur

Lees meer...