Na 6 seizoenen cursus te hebben gegeven over het Oude en het Nieuwe Testament, gaan we in het nieuwe seizoen van start met een nieuwe cursus: Basics van de Bijbel.

Dit is de titel van een boekje, geschreven door Jasper Klapwijk, die ook de boekjes over het OT en NT heeft geschreven. Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen: schepping, wat ging er mis, wie is Jezus?, de Heilige Geest, genade en geloof, christelijk leven, contact met God….  Kortom: de basis van het evangelie, per onderwerp behandeld. 

De cursus heeft dezelfde opzet: het is een cursus, geen gesprekskring. Er is ruimte voor inbreng van de cursisten, maar de nadruk ligt op het overbrengen van kennis. Van de cursisten wordt verwacht dat ze de aangegeven Bijbelgedeelten thuis doorlezen en het hoofdstuk voorbereiden. Aan de hand van een powerpointpresentatie vertelt de cursusleider over het onderwerp en geeft verdieping. Deze presentatie is na afloop van de cursusavond te downloden via de website van de vGKN.

Wanneer en waar?

De cursus bestaat uit 10 lessen die zullen plaatsvinden vanaf september, onderbroken door een maand rust in december. De cursus wordt gegeven op maandagavond van 19.30 tot 21.15 uur in Assen (door ds. Van Harten) en in Zevenhuizen Gn. (door ds. Douma).  De cursusavonden zijn verschillend van opzet: meer informatie over de avonden en over de kosten ontvangt u bij opgave.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden bij ds Douma via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (of telefonisch: 0594-795159) Bij ds van Harten via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (of: 0592-412814). 

Graag tot ziens, ds A. van Harten - Tip en ds J.J. Douma – van der Molen

 

Nieuws

Kort verslag van de slotzitting van de synode van Frieschepalen-Siegerswoude III (2018-2020) in de MaasStee te Assen op zaterdag 3 oktober 2020

Lees meer...

Namens de kerkenraad van de ontvangende kerk, de vGK Assen e.o. ‘Oase’, wordt u geïnformeerd over de slotzitting van de synode van Frieschepalen - Siegerswoude III (2018-2020)

Lees meer...